MENU SLUIT
20.04.2016

Countrymuziek maar dan anders

Dat je niet uit Nashville hoeft te komen om geloofwaardige countrymuziek te maken, bewijst het Belgische Eriksson Delcroix. Dit Vlaamse muzikale echtpaar timmert sinds enkele jaren aan de weg met prachtige alternatieve country. Met banjo, strijkers en steelgitaar!

Twee jaar geleden debuteerde Bjorn Erikkson (ex-Zita Swoon) en Nathalie Delcroix (ex-Laïs) met het album For Ever. En op die plaat bleek al dat de band iets bijzonders heeft. De stemmen van Bjorn en Nathalie vloeien allereerst heel mooi samen.  De muziek lijkt op het eerste oog behoorlijk toegankelijk, maar zit toch heel ingenieus in elkaar. Countrymuziek maar dan anders, kraakhelder, dan weer psychedelisch, soms catchy en altijd eigenzinnig.

En in 2016 zag het inmiddels veelgeprezen ‘The Heart Out Of it’s Mind’ het levenslicht. Een prachtige vormgegeven productie met liedjes als ‘Now I’m Free’ en ‘Baby Blue’ als enkele hoogtepunten. Een album waarmee Eriksson Delcroix naar een groter publiek lijkt door te breken.  Zo speelde de band dit jaar al op Eurosonic en in het voorprogramma van Blaudzun, en het lijkt slechts een kwestie van tijd dat steeds meer muziekliefhebbers dit countryduo in hun hart zullen sluiten. Dus Arnhem: open uw hart en verwelkom deze sympathieke Vlamingen! 12 mei in Luxor Live!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?