MENU SLUIT
29.05.2013

Daniel Versteegh met band naar Luxor!

Je zou hem kunnen kennen Giel Beelen’s TV-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Hoewel Daniel in die show niet in de prijzen viel, is het nu toch tijd voor een trotse tour door het land om zijn album Metanoia onder de aandacht te brengen.

De liedjes op dit debuutalbum laten een krachtige muzikant horen, een singer-songwriter die daadwerkelijk iets te zeggen heeft en de complexiteit van het leven niet uit de weg gaat. Ter inspiratie dienden niet alleen verscheidene folkartiesten maar ook groepen als Sigur Rós en Radiohead.

Zelf omschrijft Daniel zijn muziek als “dromerig, ruimtelijk en melancholisch”. De afgelopen jaren speelde Daniel Versteegh vooral solo, maar tijdens de komende tour zal hij samen met een band spelen om zo iedere laag van de plaat tot leven te brengen. “Ik hoop dat mijn muziek een veilige manier is om ook met de wat minder positieve gevoelens van het leven contact te maken.” En dat dat lukt, zullen mensen die Daniel Versteegh live hebben gezien kunnen beamen.

Claudia de Breij reageerde na een optreden: “Je troost ons met je muziek”. Maar ook Eric Corton is groot fan. De band die Daniel mee neemt bevat leden uit de Belgische formatie Sir Yes Sir die afgelopen maart al een zeer geslaagd optreden in Luxor Live gaf.
 

Is dit alles?