MENU SLUIT
03.05.2016

Dany Lademacher: de man achter Saturday Night

Dat ze het nog altijd nog kunnen, bleek vorige week tijdens een optreden in De Wereld Draait Door. Daar liet Dany Lademacher’s Wild Romance zien dat ze nog altijd pure rock ’n roll zijn, en verdomd goede muzikanten bovendien.

Dany Lademacher, een geboren Belg maar inmiddels een rasechte Amsterdammer, was de man die met Herman Brood and His Wild Romance eind jaren zeventig furore maakte in Europa en zelfs in Amerika. Lademacher schreef mee aan tientallen nummers en was met zijn unieke gitaarsound de belangrijkste muzikale schakel in de band. Lademacher is vooral ook de man achter Saturday Night,  de allergrootste hit van Herman Brood and His Wild Romance. Het overbekende beginrifje van Saturday Night is door het Amerikaanse muziekblad Guitar Player uitgeroepen tot een van de beste gitaarintro’s ooit!
‘Dat nummer is eigenlijk ontstaan tijdens het stemmen van mijn gitaar. Saturday Night is binnen een paar minuten geboren. Het voelt heel goed dat ik op deze manier iets hebben kunnen toevoegen aan de Nederlandse rockgeschiedenis’,  aldus Lademacher eerder in een interview.’
De jaren bij Herman Brood zal rasmuzikant Lademacher nooit vergeten. Hij schreef er in 2006 zelfs een boek over. ‘Wild Romance, Een fijne hel’ gaat uit over deze roerige tijd. Het boek bevat hilarische voorvallen, schokkende belevenissen, tragische ervaringen, ranzige seks in onverwachte ruimten en heeft het effect van een geestverruimend middel.
Inmiddels is Rock ’n Roll junkie Herman Brood al 15 jaar dood, maar de oude leden van The Wild Romance zijn nog altijd Alive and Kicking! Sterker nog, de oude glorie herleeft nu de band onder de naam Dany Lademacher’s Wilde Romance weer volop aan het touren is. Ter ere van het 40-jarige bestaan van de beroemde begeleidingsband van Herman Brood is er zelfs een gloednieuwe plaat uitgebracht: Out of Heaven. Een jubeljaar dus voor de liefhebbers van ouderwetse rock ’n roll. Noteren in je agenda dus: een avondje helemaal uit je plaat met Dany Lademacher’s Wild Romance op 27 mei in Luxor Live.

Is dit alles?