MENU SLUIT
18.05.2014

De afrobeat van Jungle By Night

Gooi de ingrediënten van Afrikaanse muziek, jazz, groove, hiphop, latin, reggae en funk in de blender en mix deze samen tot één groovend geheel. De jonge honden van Jungle By Night doken uit het niets op en werden de muzikale verrassing van 2012 met hun eerste volledige album Hidden dat overladen werd met 4/5 sterren recensies! Ze werden met dit succes geboekt voor diverse (internationale) festivals waaronder Lowlands, Dour, Sziget, Instanbul Jazz en tourden door Europa.
 

De negen jongens kennen elkaar uit Amsterdam, als vrienden via school, als neefjes en broertjes. Ze ontdekten dat ze iets gemeen hadden, namelijk de ontvlambare liefde voor een vette afrogroove. Sinds hun kennismaking met Afrikaanse beats kozen ze voor muziek die gedrenkt is in afrobeat en ethiojazz.

Eind april van dit jaar kwam Jungle By Night met de derde plaat Hunt dat zelfs uit kwam in Japan! ‘Een opzienbarend sterke plaat’ schrijft De Volkskrant en geeft 4 sterren!  Opvallend is dat hun kenmerkende afrobeat ietsje minder aanwezig is als op het album Hidden. Dit kenmerkt het feit dat de band groeit en hun inspiratie niet alleen uit de Afrikaanse muziek haalt. 3voor12 schreef een zeer uitgebreid stuk hierover, de nieuwe plaat en gaat 'Exotisch shoppen met Jungle By Night'. Lees het hier
 

De avond voor de release van het nieuwste album Hunt gaf Jungle By Night een interview bij 3voor12 Radio en liet drie kersverse tracks horen. Afgelopen vrijdag was de band bij De Wereld Draait Door, bekijk de minuut hier terug en uitgebreid voor aanvang via deze link terug!  En…. de aandacht voor Jungle By Night houdt niet op: Het 3voor12s danceprogramma Dansen met Delsing organiseert zelfs een remix-contest met in de hoofdrol de single van de nieuwe plaat; Atilla. Dat betekent dat je zelf aan de slag kan met de muziek van Jungle By Night! De vier beste remixes worden uitgebracht door Jungle By Night als digitale EP. Dat is toch te gek?! We kunnen wel stellen dat Jungle By Night ‘hot item’ is rondom de release van de nieuwe plaat!

 

Donderdag 22 mei swingt Jungle By Night in Luxor Live, dat wordt een optreden voor in de boeken want in het voorprogramma staat 3FM Serious Talent Hunting The Robot! Onlangs hebben zij hun debuutplaat Celebreating Moderation uitgebracht en ontvangt vele lovende recensies. Hunting The Robot staat door hun succes deze zomer geboekt op verschillende festivals.  De combi met Jungle By Night zal voor een onvergetelijke avond zorgen in Luxor Live!

Bestel hier je Tickets!
Facebook Event

 

Is dit alles?