MENU SLUIT
29.01.2014

De bedoeling van Eefje de Visser

In januari gaf Eefje de Visser maar liefst 6 shows op Eurosonic en speelde ze aansluitend op Noorderslag; ‘Als Eefje de Visser het podium van de Kleine Zaal van de Oosterpoort betreedt wordt de zaal een half uur lang omgetoverd in de wereld van Eefje’ schreef 3voor12. Zelf vond ze het te gek!

Afgelopen maandag zong ze haar versie van Lisa Stansfield in 'Guilty Pleasures' bij De Wereld Draait Door. Naast haar zat Jett Rebel die zijn versie van de Spice Girls zong. Beiden spelen ze deze maand in Luxor Live.
 

Eefje de Visser komt uit een muzikale familie en had ook niets anders kunnen worden dan zangeres. Al van jongs af aan schrijft Eefje haar eigen liedjes, eerst nog in het Engels. De overstap naar Nederlandse teksten bleek echter een gouden greep. In 2009 won ze de Grote Popprijs in de categorie singer- songwriter. Vlak voor Eefje de Grote Prijs won maakte ze haar tv-debuut in De Wereld Draait Door met haar liedje ‘Hartslag’. Eefje grapte dat ze voor de tv show zenuwachtiger was dan voor de finale van de Grote Popprijs. Ze won en wist iedereen met haar liedjes te boeien en mee te slepen. Haar debuutalbum ‘De Koek’ werd bij Radio 1 ‘cd van de week’ en De Volkskrant schreef de samenvattende woorden: ‘Eefje onderscheidt zich door gedurfde vormexperimenten. Nederlandstalige liedjes met een associatieve structuur vol verrassende wendingen en in eigen staart bijtende verhaallijnen'. Haar clubtours raakten volledig uitverkocht en ze speelde op de bekende Nederlandse festivals.
 

Haar tweede album ‘Het is’ kwam in het najaar van 2013 uit en Eefje slaat daar mee een iets andere weg in. Volgens recensenten zijn haar liedjes lichter en intiemer maar live op het podium klinken de liedjes dan juist weer veel strakker dan op plaat. Eefje de Visser staat krachtig op het podium met haar vijf muzikanten, synthesizers, elektrische gitaar, bas en drums klaar om te rocken. Een wereld van Eefje waarin ze je doet overtuigen van haar talent en ‘Het is’ komt dichtbij en blijft je bij.
 

Donderdag 20 februari is Eefje te zien in Luxor Live.
Met in haar voorprogramma de Belgische singer-songwriter Renée.  

 

Om je alvast te overtuigen: de Livesessie op Eurosonic 2014.

En haar nieuwe single ‘De bedoeling’.

 

Is dit alles?