MENU SLUIT
05.09.2015

De door Anouk ontdekte muzikant richt eigen band op

Het gebeurt niet vaak dat je als muzikant de grote muziekstad Londen verruilt voor het muzikaal toch iets minder voor de hand liggende Utrecht, maar zanger Rupert Blackman deed dat wel. In 2008 pakte hij zijn gitaar, en de trein naar het vaste land en vestigde hij zich in de Domstad. Op straat verdiende hij zijn brood met zijn liedjes, totdat hij werd ontdekt door niemand minder dan Anouk en de kans kreeg om het wat groter aan te pakken.

Blackman wilde ook wel eens muziek maken om lekker op te dansen. Dus werd de band Causes opgericht en met ‘Teach Me How To Dance With You’, de single die in 2015 uitkwam, hebben zij duidelijk de aandacht getrokken.

Causes is een van die veelbelovende bands van 2015. De single ‘Teach Me How To Dance With You’ kwam begin dit jaar uit en in juni volgde ‘Walk On Water’, de track die uitgeroepen is tot 3FM Megahit. Op zaterdag 18 juli stonden zij hier waar zij een aantal nummer live speelde!

Op dit moment leggen zij de laatste hand aan hun nieuwe album, dat zeer waarschijnlijk dit najaar uitkomt. De band houdt vanaf oktober ook een najaarstour door Nederland, waarbij ze onder meer Arnhem, Den Haag, Hengelo, Amersfoort en Leeuwarden aandoen.

 

Is dit alles?