MENU SLUIT
12.02.2013

De Kift met Vlaskoorts/Koper naar Arnhem

De Kift bestaat 25 jaar en dat viert de energieke, theatrale, fanfarepunkband uit Zaanstad uitbundig. Zo vieren ze dit feestje op een speciale wijze. Het 4e & 5e album genaamd: Vlaskoorts & Koper zullen op donderdag 21 februari intergraal vertoond worden in de mooie poptempel van Arnhem: Luxor Live.

 
Het 25-jarig bestaan van De Kift start met een duik in de archieven: de release van een cd met niet eerder uitgebracht materiaal en een jubileumtour met ‘het beste van’ van de vroege Kift-albums. 
 
Vlaskoorts (1999) is het verhaal van een volledig uit elkaar gevallen plattelandsgezin. Vlasboer, de vader die alcoholist is, blijft alleen achter op de boerderij met de hond. Jaren later gaat de zoon (Teerwater) op zoek naar zijn moeder (Ella). Onderweg wordt zijn pad gekruist door een aan lager wal geraakte Prediker in een ‘IJzeren Hond’.  Koper (2001) wordt uitgebracht ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van De Kift. De muzikale historie van De Kift (Yverzucht, Krankenhaus, Gaaphonger, Vlaskoorts) in de vorm van een gloednieuwe feestelijke bloemlezing vol stijlcitaten.
 
 “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.” Aldus Volkskrant journalist Bert Wagendorp.
Is dit alles?