MENU SLUIT
07.09.2016

De mysterieuze Lakshmi

Lakshmi is de hindoeïstische godin van licht, rijkdom en geluk, maar ook van schoonheid, moed, vruchtbaarheid en liefde. Maar het is ook de naam van een jonge mysterieuze singer/songwriter, die behoorlijk eigenzinnig is. Lakshmi maakt donkere maar ook aanstekelijke elektronische popmuziek die je vaak kippenvel bezorgt. Ze zingt over liefde, de nachten in grote steden, verslaving, een jonge vrouw die in de diepste krochten van haar ziel op zoek is naar de zin van het bestaan. Ze is dus zeker geen godin, maar iets engelachtigs heeft ze wel. De sfeer die lakshmi uitstraalt is warm, zweverig en soms ondoorgrondelijk.

Poëtische teksten, heftige synths en prikkelende violen typeren haar geluid. En daarmee maakte de in Nijmegen opgegroeide Lakshmi al indruk tijdens de Grote Prijs van Nederland. Ook verwierf ze al enige faam met haar performances tijdens het tv-programma De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Op het podium maakt Lakshmi veel indruk met de wijze waarop ze publiek voor zich weet te winnen, vol zelfvertrouwen en overtuiging.

Haar debuutplaat Come Sin Wit Me kwam dit jaar uit, en de single Champagne werd al veelvuldig op de radio gedraaid.

Lakshmi wordt nu nog vergeleken met artiesten als Lana del Rey, M.I.A. en Lorde, maar binnenkort heeft ze deze referenties niet meer nodig. Met haar bedrieglijk mooie en donkere synthpop is ze hard op weg om definitief door te breken. Op vrijdag 16 september zal Lakshmi de bovenzaal van Luxor Live betoveren met haar magische en mysterieuze muziek!

Is dit alles?