MENU SLUIT
08.04.2015

De Nederbeat en 60s garage formule

Op 2 april 2011 stonden zij voor het eerst op de bühne in De Machinist in Rotterdam. 2 albums, 8 singles en heel wat festivals, poppodia en optredens verder is The Kik het neusje van de zalm in de Nederbeat en niet meer weg te denken in Nederlandse popwereld.

 

Marcel Groenewegen (bassist), Ries Doms (drummer), Arjan Spies (gitarist en zanger), Dave von Raven (leadzanger en gitarist) & Paul Zoontjens aka Simon Keats (toetsenist en zanger) vormen de bezetting binnen deze Nederlandse beatgroep met een grote knipoog naar de jaren zestig. Zowel muzikaal als instrumenteel horen en zien we de 60’s terug komen. Met muziek wat klinkt als de merseybeatbands en Vox-versterkers, drums van Ludwig en gitaren van onder meer Rickenbacker maakt The Kik de 60’s in een nieuw jasje.

 

Hun 2 album heeft de toepasselijke naam ‘2’ gekregen, maar zij zijn een andere weg ingeslagen. In plaats van vrolijke uptempo Nederbeat brengen zij deze keer meer een popsound te weeg. Anders en even wennen, maar net zo goed en met dezelfde 60’s sound waar zij bekend omstaan. Het album is heel afwisselend, maar wel zijn in grote lijnen volle gitaren en dikke bassen te horen. Nummers als ‘Elektriciteit’ en ‘Schuld’ zijn nog zeer goed te vergelijken met hun eerste album.

 

The Selection

Als vintage opwarmtje staat The Black Marble Selection in het voorprogramma! De perfecte aansluiting voor deze 60’s avond. De 6 muzikale ongeschoolde vrienden hebben allen een passie voor jaren 60 Rhythm, Blues en Garage! Deze mannen gaan helemaal op in de muziek en met volle overgave en een verrassende stem van frontman JP Lilipaly zijn zij hét perfecte voorprogramma voor The Kik.

 

17 april brengen The Kik & The Black Marble Selection ons de jaren 60 anno 2015! Zorg dus dat je erbij bent, want dit wordt een te gekke avond!

 

BESTEL TICKET

 

Is dit alles?