MENU SLUIT
22.05.2014

De Raggende Manne terug in Luxor Live.

Ken je ze nog? De Raggende Manne? De meest gefreakte band uit de vaderlandse popgeschiedenis! Donderdag 29 mei raggen ze er op los in Luxor Live. Te verwachten: muzikaal onheil, avontuur en rust, voor de liefhebber! 

In 1988 ontstond de band Raggende Manne uit spontane jamsessies in een opnamestudio. De VPRO werd enthousiast en zond een van de sessies uit op tv. De band werd in 1990 bekend in Nederland als podiumact die niet langer drie kwartier konden spelen vanwege het uitputtingsgevaar van de band en publiek! Met de 6 seconden durende hitsingel ‘Nee da’s niks’ brak de band door. De single is niet welkom in de hitparade omdat statuten bepalen dat een popsong minstens 60 seconden moet duren!

De Raggende Manne omschrijven hun muziekstijl zelf als ‘Hectische jazzpunk’. Dat houdt in dat er in maniakaal tempo op een drumstel wordt gerost en op gitaar wordt geramd. En zanger Bob Fosko lijkt overspannen en brult de longen uit zijn lijf. 

In 1999 is de koek op en wordt de band opgeheven.

In 2013 gaat de band na een afwezigheid van 13 jaar weer het podium op.

De Raggende Manne zijn terug! Bob Fosko nodigt je persoonlijk uit voor donderdag 29 mei, via deze shout!

 

Terug in Luxor Live. Want voor de liefhebbers halen we een concert van 1991 uit de oude doos, live in het toenmalige Luxor! Check’m hier. 

 

Is dit alles?