MENU SLUIT
20.09.2013

De Staat gaat hard met nieuwe album I_CON

‘De Staat’ , ons Nederlandse antwoord op ‘Triggerfinger’, heeft een nieuw album uitgebracht, waarbij het beste uit hun vorige twee albums Waiting for evolution (2009) en Machinery (2011) naar voren komt. I_CON, is de naam van het nieuwe album.
 

 ‘De Staat’ debuteerde ijzersterk, plotseling waren ze er, met een internationaal georiënteerd eigen rock/popgeluid, een fris geluid, een eclectisch geluid. Sterke melodieën en catchy motieven kenmerkten hun debuut. Nederland leek te plat en te klein voor hun rijke muziek.
 

Torre Florim, de zanger en het brein van ‘De Staat’, moest wel van goede huize komen, wilde hij een passend antwoord vinden op dit hoogstaande debuut. Machinery is dit vervolg geweest. Dit album, was wellicht een wat te serieus opgevat vervolg op Waiting for evolution.
 

De nummers miste frivoliteit en plezier, het album deed wat melancholisch aan. Torre heeft zich herpakt en zet met I_CON, de staat weer op de internationale kaart. De energie en de humor uit de eerste plaat weet hij naadloos te componeren met de zwaardere sound van het tweede album.
 

I_CON, is een gevarieerd album, een album dat met lef, liefde en bovenal met plezier tot stand lijkt te zijn gekomen. Keiharde nummers, die doen denken oude hakkuhbar platen (Witch Docter), zijn afgewisseld met groteske melodieuze nummers (Wonderer), die doen denken aan grote bands als Muse. I_CON is met verve het beste en origineelste album dat ‘De Staat’ ons tot nu toe heeft gebracht
 

‘De Staat’ heeft bewezen een band met schwung te zijn, waar we voorlopig nog niet vanaf zijn. Dat is maar goed ook.
 

Is dit alles?