MENU SLUIT
17.02.2012

De Staat presenteert The Psycho Discotheque 2012

Op 24 februari as. zal De Staat een heel bijzonder concert geven in Luxor Live tijdens Gesel XL. Onder de naam Psycho Discotheque nodigt de Nijmeegse band een aantal gasten uit om elkaars muziek mee binnenstebuiten te keren. 

 

Bombay Show Pig, Janne Schra, Blaudzun en Timo van Stuurbaard Bakkebaard zullen allemaal in, om en rond De Staat verschijnen en tussenlangs en ondersteboven met elkaar musiceren. Dat alles natuurlijk onder begeleiding van een vette discobal. 
“Gesel XL gaf ons carte blanche voor deze avond in Luxor Live, en we wilden er dan ook iets heel bijzonders van maken met een aantal muzikanten, die De Staat heel erg waardeert. Maar om gewoon een normale concertavond ervan te maken, da’s natuurlijk niet leuk, dan wordt het iets teveel Vrienden van Amstel.” Aldus Torre Florim, frontman van De Staat. “Het wordt meer een rollercoaster, een dwaze muzikale rit waarbij alles zoveel mogelijk aan elkaar geplakt en in elkaar gespijkerd wordt. Ik kan het niet zo goed uitleggen, hoor. Het wordt vet. Supervet.”
Na afloop zal De Staat zelf ook achter de DJ-tafel kruipen, om de avond in stijl af te ronden. “Het is een exclusief concert, maar het smaakt nu al wel naar meer. Ik hou wel van deze opzet, het is ook heel inspirerend om te doen”, zegt Torre. “Ik kan me best voorstellen dat we in de toekomst meer van dit soort avonden organiseren, als iemand ons daarvoor uitnodigt.”
In de loop van volgende week belooft De Staat ook alvast een spiksplinternieuwe track te gaan posten, die speciaal voor The Psycho Discotheque geschreven is met één van de gasten.
 
Er zijn nog wat kaarten beschikbaar voor deze bijzondere avond via www.geselxl.nl
 
www.destaat.net
 
Is dit alles?