MENU SLUIT
23.04.2014

Die Anarchistische Abendunterhaltung. Tip!

De band DAAU werd in 1992 opgericht aan het conservatorium van Antwerpen door Han Stubbe (klarinet), Roel van Camp (accordeon) en de broers Buni (viool) en Simon Lenski (cello). De bandnaam was voluit Die Anarchistische Abendunterhaltung; afkomstig uit een roman van Hermann Hesse. 

Op dit moment bestaat de bezetting uit een grote groep muzikanten waaronder Jeroen Stevens die later dit seizoen (19 juni) ook bij Gruppo di Pawlowski te zien zal zijn in Luxor Live.
 

DAAU maakt een mix van pop, rock, folk en klassieke muziek. Samengevat noemen we het Experimenteel. Experimenteel omdat deze muziek allesomvattend is. Het ene moment waan je bij het beluisteren van de albums bij een klassiek gemoderniseerde opera en het andere moment bij een progressief rock of pop concert. Of je waant je even in het filmhuis omdat de muziek van DAAU ook passend kan zijn bij films van horror tot romantiek. 

In de beginperiode krijgt de band een contract bij het klassieke label van platenmaatschappij Sony, maar de band lijkt echter vooral aan te slaan bij rockliefhebbers, en DAAU wordt onderdeel van de hausse in de Belgische rock die ontstaan is door bands als Moondog Jr. en dEUS. Met deze laatste band zijn sowieso meerdere links te leggen.
Het eerste werk van DAAU was een cover van de dEUS-hit Suds & Soda. Muzikanten werken inmiddels samen wat ook al blijkt uit de deelname van Jeroen Stevens aan het project van Mauro Pawlowski die weer de huidige gitarist bij dEUS is.

 

Afgelopen najaar bracht DAAU het nieuwe album ‘Eight Definitions’ op de markt. De zevende plaat van de Antwerpse groep. De plaat combineert bizarre elektro en een dromerige, melancholische sfeer die toch niet te zwaar op de hand klinkt.
 

TIP! DAAU 1 mei in Luxor Live!

 

Is dit alles?