MENU SLUIT
16.10.2015

Donnerwetter Day in grote zaal Luxor Live

Op zaterdag 14 mei 2016 organiseren de leden van de Arnhemse band Donnerwetter een groot feest in Luxor Live ter gelegenheid van de release van hun nieuwe album. Van 19:00u tot 05:00u staat er een bonte mix en viering van muziek, design, spoken word en dans op het programma van Donnerwetter Day. Vanaf heden presenteert de band maandelijks een programmaonderdeel, de eerste act is Donnerwetter zelf.

‘Vanuit Luxor Live hebben wij Donnerwetter benaderd voor een releaseparty in de grote zaal, omdat wij veel vertrouwen in de band hebben’, aldus Luxor Live directeur Hans Eliëns. De band besloot om het groots aan te pakken en naast een eigen show een programma tot diep in de nacht te bieden voor slechts 10 euro. Donnerwetter Day wordt een jaarlijks terugkerend evenement met op het programma het beste uit de vele creatieve scenes volgens de leden van Donnerwetter. ‘Ons doel is om verschillende groepen makers te betrekken om zo het genre denken te doorbreken en de gesegregeerde scenes bij elkaar te brengen voor een grandioos feest’, aldus gitarist Wout Kemkens.

De bandleden hebben de smaak van het evenementen organiseren te pakken na de ’24 Hour World Record Tour’. Op 6 september jongsleden speelde de band 11 concerten binnen 24 uur, een wereldrecord. ‘Een bus met 70 fans reisde met ons mee. Met Donnerwetter Day gaan we nog verder, het wordt een explosie van creativiteit’, aldus gitarist Wout Kemkens. De aanleiding voor het evenement op 14 mei 2016, het nieuwe album, wordt momenteel opgenomen in de Galloway Studio in Nijmegen.

Is dit alles?