MENU SLUIT
06.12.2016

Donnerwetter genomineerd voor Arnhemse Cultuurprijs

Genomineerden Arnhemse Cultuurprijs 2016 bekend

De Gemeente Arnhem reikt ook dit jaar de Cultuurprijs uit aan een culturele instelling, organisatie of kunstenaar. De prijs werd in 2007 in het leven geroepen, om culturele partijen te prijzen die Arnhem als cultuurstad op de kaart zetten. Inwoners van Arnhem konden tot 23 november 2016 hun favoriet nomineren. De prijs van € 2.500 wordt op 9 december, tijdens de feestelijke opening van Theater aan de Rijn, uitgereikt.

De genomineerden van 2016

Uit de ruim 500 inzendingen heeft de professionele jury – bestaande uit Stefan Rebergen (Luxor Live), Eve Hopkins (Generale Oost) en July Ligtenberg (Plaatsmaken) – 3 kanshebbers voor de Cultuurprijs genomineerd: De band Donnerwetter, boekwinkel Walter en het danscollectief Arnhemse Meisjes.

Vertegenwoordigers van Arnhem

De 3 genomineerden vertegenwoordigen volgens de jury de stad ieder op hun eigen manier. Donnerwetter is een inspiratiebron voor andere bands, Walter weet te verbinden en Arnhemse Meisjes hebben in korte tijd een enorm draagvlak gecreëerd.

Opening Theater aan de Rijn

De winnaar van de Arnhemse Cultuurprijs 2016 wordt tijdens de opening van Theater aan de Rijn op vrijdag 9 december bekend gemaakt.

Is dit alles?