MENU SLUIT
15.12.2021

Drie Gelderse acts krijgen één dag de sleutel van Luxor Live

De Arnhemse muzikante Miriam Moczko, de elektronische live-act BARTH. uit Ede en de aan ArtEZ afgestudeerde Nijmeegse hiphop artiest Lebruce hebben op dinsdag 14 december te horen gekregen dat zij ieder een dag de sleutel van Luxor Live krijgen.

Gelderse acts werden door Luxor Live en het talentonwikkelingsplatform Poppunt Gelderland opgeroepen om hun ideeën voor een ééndaagse residentie in het Arnhemse poppodium in te sturen. “Deze actie komt voort uit het feit dat in Luxor Live momenteel geen concerten en feesten kunnen plaatsvinden”, legt Imke Loeffen van Poppunt Gelderland uit, “met deze actie willen wij Gelderse talenten toch de kans geven om ervaring op te doen in een professionele werkomgeving”.

In de uitzending van de ‘De AA Meeting’ – een talkshow over de Arnhemse muziekscene op Arnhem Live – werd op dinsdagavond live bekendgemaakt dat deze drie Gelderse talenten hun ingezonden plannen mogen gaan verwezenlijken. De winnaars zijn door een jury bestaande uit medewerkers van Luxor Live en Poppunt Gelderland geselecteerd uit tientallen inzendingen. Deze liepen uiteen van repeteren in de grote zaal tot het opnemen van een videoclip of het livestreamen van een concertregistratie. “Wat de winnende acts met elkaar gemeen hebben is dat zij alle drie een goed omlijst plan hebben ingestuurd, waarbij er een goede balans is tussen ambitie en haalbaarheid”, vertelt Luxor Live concertprogrammeur Marijn de Valk.

Miriam Moczko, BARTH. en Lebruce zullen de komende weken afzonderlijk van elkaar ieder een dag het Arnhemse poppodium betrekken en worden in de uitvoering van hun plannen ondersteund door medewerkers van Luxor Live. “De opbrengst van deze dagen brengt de artiesten hopelijk weer een stapje vooruit”, wenst De Valk. Voor andere Gelderse artiesten met deze ambitie is er ook goed nieuws: in navolging van Luxor Live biedt het Apeldoornse poppodium GIGANT haar podium in januari één dag gratis aan en wellicht volgen er meer Gelderse podia. De laatste updates hier over zijn te vinden op de kanalen van Poppunt Gelderland.

Is dit alles?