MENU SLUIT
06.10.2014

Emporium Vernesque

Emporium Vernesque, hét Steampunk evenement van Nederland, maakt de volgende stap.
Op zaterdag 8 november vind de derde editie plaats in Luxor Live. Na twee succesvolle evenementen in Willemeen wordt het festival in 2014 dus een stuk groter.

Voor wie niet bekend is met het genre: Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

Het evenement biedt in dit thema een programma vol met muziek, shows, exposities, workshops, spelletjes en lezingen. Daarnaast wordt in de bovenzaal een filmtheater ingericht waar je klassieke films kan zien als bijvoorbeeld Metropolis of Voyage dans la lune, maar ook nieuwe video’s animaties en previews van toekomstige projecten.
 

Het muziekprogramma bestaat uit 3 bands:

The Men that will not be blamed for Nothing (UK)
Oldschool punkrock uit Londen!

Schwarzblut (NL)
Een uitzonderlijke collectief, geïnspireerd op oude Duitse poëzie en gedragen door organische elektronische muziek

Drachenflu (DE)
Een combinatie van oude en zeldzame instrumenten samen met de retro-futuristische kleding van de band maakt het een uniek optreden.

Kijk voor het volledige programma en beeldmateriaal van vorige edities op http://www.emporiumvernesque.com

Is dit alles?