MENU SLUIT
25.10.2016

Exodus!

De beste Bob Marley Tributeband die een ode brengt aan een van de allerbeste albums uit de 20e eeuw, wat een affiche is dat! Maar het is echt waar! Op 28 april volgend jaar speelt Rootsriders live het legendarische album Exodus, de plaat die Bob Marley in 1977 uitbracht en hem definitief de grootste reggae-artiest aller tijden maakte. Exodus bevat een aantal van Marley’s grootste hits: One Love/People Get Ready, Waiting in Vain, Jamming en natuurlijk Exodus zelf! Maar eigenlijk is het hele album het allerbeste wat Bob Marley ooit heeft gemaakt. Niet voor niets riep Time Magazine Exodus uit tot het beste album uit de 20e eeuw!

Exodus werd in 1977 opgenomen in Londen, nadat Marley zijn moederland Jamaica was ontvlucht. Hij was daar ternauwernood aan een moordaanslag ontsnapt en zocht zijn toevlucht in Engeland. Exodus bleek direct een internationaal succes. Over de hele wereld werden de hitsingles van het album grijs gedraaid. Het was het hoogtepunt van Bob Marley’s roem. Toch werd die succesvolle periode voor Marley overschaduwd door naderend onheil: Marley kreeg destijds namelijk ook te horen dat hij leed aan kanker. De ziekte die hem in 1981 uiteindelijk fataal werd.

Volgend jaar is het dus alweer 40 jaar geleden dat Exodus uitkwam. En mooi moment dus voor een eerbetoon aan dit tijdloze muziekdocument. En wie kunnen dat beter doen dan Rootsriders? Deze Nederlands/Caribische band timmert al ruim 10 jaar aan de weg met het repertoire van Bob Marley, en speelt over de hele wereld tributeconcerten van deze legendarische rastafari. Rootsriders is uitgegroeid tot een zeer succesvolle internationale act. Artiesten als Giovanca, Shirma Rouse en Mitchell Brunings maakten in het verleden deel uit van Rootsriders. Op dit moment zijn Junior Tecla, Tamara Nivillac en Mohamed Ali de belangrijkste zangers van de band.

Dus Reggaefans en andere muziekliefhebbers: zet 28 april in je agenda, want dit wordt vast een zeker een fantastische muzikale avond. Rootsriders met een eerbetoon aan Bob Marley’s Exodus. Movement Of The Jah People!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?