MENU SLUIT
12.02.2014

Extra concert Blof in Luxor Live!

Het eerste aangekondigde concert van Bløf, op donderdag 15 mei in Luxor Live, was binnen een week volledig uitverkocht! Vanwege de grote belangstelling in Arnhem voor deze Zeeuwse rockers, heeft Bløf een tweede concert aangekondigd in Luxor Live! Op woensdag 14 mei.
Dit is het enige extra concert dat Bløf heeft toegevoegd aan de tour. Let op: ook voor deze show loopt de kaartverkoop razendsnel, dus wacht niet te lang met het bestellen van je ticket

Bløf is een Nederlandstalige popgroep uit Zeeland en werd opgericht in 1992. Bestaande uit lead zanger Paskal Jakobsen, Bas Kennis (toetsen/ gitaar), Peter Slager (bas) en Chris Götte (drums). |
Het debuutalbum ‘Naakt onder de Hemel’ bracht Bløf in eigen beheer uit.  Pas na het succes van de single Liefs uit London, van het tweede album ‘Helder’, werden zes jaar later de live- versies van Aan de Kust en Wat zou je doen van het debuutalbum bekend bij het grote publiek. 
Vele albums volgden elkaar in razend tempo op. Jaar na jaar kwam Bløf de hitsingle lijsten binnenstromen met Harder dan ik hebben kan, Niets dan dit, Dansen aan zee en Ze is er niet
In 2001 werd de band overvallen met het tragische nieuws van de overleden drummer Chris Götte, hij kwam om bij een verkeersongeluk.  Na de dood van Chris bracht Bløf het album 'Blauwe Ruis' uit met de nieuwe drummer Norman Bonink, Bonink speelde eerder in de Frank Boeijen groep. 

In 2004 scoorde Bløf een megahit met de Nederlands/ Engelstalige bewerking van het nummer Holiday in Spain van de Counting Crows, samen zongen ze een duet. Het nummer bereikte de nummer 1 positie in alle Nederlandse hitlijsten. 

In 2007 pakte de band voor het eerst groot uit en gaf een concert in het Philips stadion. In datzelfde jaar kwam de single Alles is Liefde uit en is tevens de titelsong van de bijbehorende film. De film won twee Gouden Kalven en de single kwam op nummer 1 terecht in Top 100. 
 

In 2012 bestaat Bløf 20 jaar en viert dit met het uitbrengen van het verzamelalbum ‘Hier: het beste van 20 jaar Bløf’’. Ze ontvangen een oeuvreprijs voor het bereiken van deze mijlpaal en spelen de nieuwe zaal van Ziggo Dome plat. Tijdens het nummer Ze is er niet verscheen de overleden drummer op groot scherm. Een eerbetoon aan Chris Götte. De band speelde live met de drummer op het scherm mee. 

 

Anno 2014 is Bløf niet meer weg te denken uit de Nederlandse popgeschiedenis en komt wederom met een nieuw album. Het nieuwe album werd opgenomen in de studio waar Bløf eerder de albums ‘Boven’ en ‘Watermakers’ opnam. In het opname proces was een belangrijke rol weggelegd voor producer JB Meijers die met sferen en lagen meer diepte gaf aan het album. 'In Het Midden Van Alles' is het elfde studioalbum van Bløf. "Het is wellicht het album waarmee we ons meer dan ooit profileren als een band die er in 2014 nog steeds toe doet.", aldus zanger Paskal Jakobsen.  

Benieuwd naar het nieuwe album? Bekijk de video trailer hier

Is dit alles?