MENU SLUIT
14.10.2013

Festival Transformatie

Festival Transformatie Arnhem

 
Op 18, 19 en 20 oktober vindt op de Trans 6 in Arnhem festival Transformatie plaats. Een festival dat niet alleen de culturele honger stilt, maar vooral de verbinding zoekt – en vindt – tussen verschillende kunstvormen. Van theaterproducties tot muziek (waaronder Dr. Duval & Arnhems rocktrots Achterdochtig), en van een beeldende kunst expositie met twaalf jonge kunstenaars tot een reeks culturele talkshows waarbij de culturele crème de la crème van Arnhem te gast is: het gehele culturele spectrum wordt gerepresenteerd. Een duister bruisende blacklight afterparty vindt ten slotte na de opening op 18 oktober plaats in The Stage.
 
Reden voor organisatie van het festival is de door versplintering veroorzaakte onzichtbaarheid van Arnhemse creativiteit. En hoewel dit, vooral waar het de jonge garde betreft, natuurlijk deel van de schoonheid uitmaakt, zijn de grootse dromen van de kleinere initiatieven de volle aandacht meer dan waard. “Want wat is het toch zonde”, dachten de initiators van het Transformatie Festival toen ze in juni voor het eerst bij elkaar kwamen. “Zo zonde dat we zoveel te bieden hebben maar voor de massa onzichtbaar blijven in een culturele wereld van ivoren torens en separate wijsheden.” 
 
En zodoende sloegen Kunstenaarsplatformen De Wolven en Luchtkasteel & Theatergroepen De Buurjongens en Nachttheater de handen ineen. Het resultaat is te bewonderen op 18, 19 en 20 oktober: festival Transformatie. Festival Transformatie laat drie dagen lang aan haar bezoekers zien dat jong creatief Arnhem niet bang voor verandering. Dat het hier bruist van de ideeën, inspiratie en verbinding.
 
En jij mag komen kijken. Gratis. 
 
Is dit alles?