MENU SLUIT
16.10.2012

Finn Silver komende Vrijdag in de bovenzaal!

Na optredens op podia als Paradiso, Billboard Tokyo en het North Sea Jazz festival gooit Finn Silver het over een andere boeg. Dit najaar speelt de band een klein aantal acoustische optredens. Liedjes van debuutalbum Crossing the Rubicon worden gespeeld met een kleinere bezetting en in andere uitvoering.

In Mei 2011 verscheen Finn Silver ten tonele, met de release van debuutalbum Crossing The Rubicon, uitgebracht op eigen label. Voor dit album werkte Finn Silver, gevormd door zangeres/tekstschrijfster Fridolijn van Poll en producer/componist Mark Berman, samen met niet de minsten: o.a.  Londense drummer Richard Spaven (Jose James/Flying Lotus) saxofonist Ben van Gelder spelen mee en het album werd opgenomen in de Berlijnse Jazzanova studio’s. Het resultaat is een gelaagd en gedetailleerd album waarin de band’s liefde voor jazz, pop en electronica samenkomen in sterke songs. Zoals JAZZANOVA het verwoordt: “Beautiful jazz-pop songs that are light on the ear, but full of fascinating details’’

Na de release ging het ineens hard met Finn Silver, zowel single als album stonden wekenlang op #1 positie van de jazzcharts, single Roadtrip werd verkozen tot Single van de Week door Itunes Japan, wat zorgde voor een onvoorstelbare  60.000 downloads van het nummer, en een nummer 2 positie van het album in de Japanse jazzhitlijst.

De band verscheen bij DWDD en Giel Beelen en deed optredens Paradiso, de North Sea Jazz club, Billboard Tokyo en als kers op de taart het North Sea Jazz Festival.  Het album is inmiddels uitgebracht in meer dan 12 landen, waaronder China, Taiwan, Korea en Polen. De band werd uitgeroepen tot ‘Nieuwe Jazz Artiest van het Jaar 2011’ door  Itunes. 

Zangeres Fridolijn: “Alles gaat zo snel met Finn Silver! Voordat er volgend jaar een nieuwe release aankomt heb ik behoefte aan terug gaan naar de basis. Geen VJ, geen decor, geen poespas, maar gewoon lekker muziek maken met een killerband, in intieme zaaltjes en ruimte voor totaal andere invalshoeken.”

19 Okt: Arnhem
Luxor Live bovenzaal
 

Is dit alles?