MENU SLUIT
02.04.2015

Full Connected Live tour van de Stereo MC’s

Een label plakken op de muziek van de Stereo MC’s is haast onmogelijk. Het is een unieke cross-over van hiphop, dance, funk en wat rock-randjes hier en daar. Connected, dat gigantische succesalbum  uit 1992, klinkt vandaag de dag nog net zo fris als een vers geplukt citroentje. Het bijzondere aan dit album is dat het – hoewel het elektronisch aandoet – geheel zonder samples is opgenomen. Alles werd met live instrumenten ingespeeld. Een unicum, want bij het gros van de dance en hiphop producers draait de samplemachine natuurlijk overuren.

 

Zodra je de eerste tonen van Lost In Music, Step It Up of Connected hoort, is stilzitten niet meer te doen. De Stereo MC’s waren zo bepalend voor het geluid van de jaren ’90, dat deze hits in het collectieve geheugen van een hele generatie zitten gebeiteld. En terecht, ze zijn nog altijd een prachtige uitzondering op de genreregels.

 

We zijn dan ook apetrots dat ze op 30 april in Luxor Live staan. Na een uitverkochte tour in 2014, komen ze dit jaar twee keer naar Nederland, waarvan dus één keer in Arnhem. En ze spelen het gehele Connected album integraal, plus alle andere hits en ook nog nieuw materiaal. Er zou een verse plaat in de maak zijn, maar wat de status daarvan is, blijft tot nog toe een verrassing. 

 

BESTEL TICKETS

Is dit alles?