MENU SLUIT
15.02.2012

GESEL XL biedt rijk en afwisselend programma

Showcases, album-releases, workshops, special guests, exposities, bijzondere projecten… er is weinig wat Gelders Popweekend GESEL XL niet heeft. Het rijk gevulde en afwisselende programma breidt zich nu nog verder uit: de line-up en reeks van releases worden langer en het aanbod interessante workshops groeit. Het Gelders Popweekend vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari, op diverse locaties in Arnhem.

 

Workshops
In het programma van GESEL XL zijn diverse interessante workshops opgenomen. Zo is er voor zangers en liedjesschrijvers een workshop songwriting met Blaudzun, gaat Jochem Jacobs van Textures aan het werk met ‘Sound in de studio’ en vertelt Guus Tangelder over de ins en outs van ‘Sound en timing’. De workshop Ableton Live helpt deelnemers betere eigen producties te maken. Maar ook de andere kant van het vak komt aan bod. Wie zich juist wil bekwamen in het schrijven over artiesten of het verslaan van concerten kan workshops over popjournalistiek volgen bij ‘Pop, hoe schrijf ik het op?’. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Op de website www.geselxl.nl is meer informatie te vinden.

 

Expositie ‘IK ZEG OE’
‘IK ZEG OE’, dat is een van de favoriete quotes van een Gelderse artiest die te zien is op de gelijknamige foto-expositie tijdens GESEL XL. Gelderse popfotografen portretteerden voor dit project artiesten en andere mensen die werkzaam zijn in de Gelderse muziekscene. Op de foto tonen zij hun favoriete quote uit een popsong. Dit resulteert in een bijzondere expositie met meer dan 100 portretten. De tentoonstelling is te bewonderen bij de deelnemende podia tijdens GESEL XL.

 

Nog meer nieuwe namen
Aan de reeds lange lijst van optredende acts kunnen nu ook de volgende namen worden toegevoegd: Indasol, Liquid Snow, Mondvolland, Geiser, Marcel Verbeek, OIIO en Roel Smeets. Deze laatste twee maken onderdeel uit van het programma op een heel bijzondere locatie;
de Waalse Kerk.

 

In de line-up staan ook De Staat, Shaking Godspeed, Heidevolk, Achterdochtig, Automatic Sam, Villa Zeno, Rogier Pelgrim, Kayser Karel, Leeways, Dead Neanderthals, Choirboy Invisible, Aafke Romeijn, the netherlands, Discipline & Rather Real, TK07, Dizzow / DynamiscH, Oostblok DJ Team, Roy Santiago, The Big Bang Theory, Peter Lada, Avtovaz, Mariecke Borger, Plastic Evolution, Edita Karkoschka, Impalement, The Heat, Sophie Veline, Orange Maplewood, Piepschuim, Thomas Elmore, SYS, Detaché en Grimm Limbo.

 

Lancering 3voor12 gelderland
Na acht jaar trouwe dienst van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, zal deze site overgaan in 3voor12 gelderland. De afgelopen jaren was al een voorzichtig begin gemaakt met het verbreden van de lokale muziekhorizon, nu gaat 3voor12 officieel het nieuws over popmuziek in heel Gelderland verslaan. De lancering vindt plaats in Bosch met als speciale act de album-release van de nieuwe cd ‘Ampul’ van the netherlands.
Deze album-release is er een die aansluit bij een flinke reeks van releases tijdens GESEL XL. Ook Shaking Godspeed (album Hoera), Avtovaz (EP) en Dead Neanderthals (album) beleven een release tijdens het festivalweekend.

 

Tickets voor GESEL XL zijn online te bestellen via www.geselxl.nl. Een passe-partout kost € 7,50 per avond. Het Gelders Popweekend GESEL XL is een initiatief van KCG en wordt georganiseerd door KCG in samenwerking met de deelnemende podia, Gelderse poporganisaties en 3voor12 gelderland.

 

Is dit alles?