MENU SLUIT
22.11.2023

Grote Prijs van Nederland

Gelderland en Overijssel mogen allebei een act afvaardigen voor de Mentos Grote Prijs van Nederland 2024. Je kan jouw act nu ook inzenden via Sonar!

De Grote Prijs van Nederland (GPNL) is in 1983 ontstaan uit een samenwerking tussen Muziekkrant OOR, de VARA en Lochem Festival. Het is hiermee de langstlopende livemuziekcompetitie van Nederland die de carrières van onder andere Junkie XL, Loïs Lane, Typhoon, Lucky Fonz III, Opgezwolle, Roosbeef, Eefje de Visser en WIES een boost heeft gegeven.

Sinds 2022 is de wedstrijd nieuw leven ingeblazen. Met een hernieuwde opzet en frisse energie werd vorig jaar een editie georganiseerd die werd gewonnen door Lance Priester & Coeur. Het prijzenpakket bestaat o.a. uit een eigen live opname, optreden in TivoliVredenburg en €10.000 om te besteden aan jouw muziek. De 36ste editie van de Grote Prijs van Nederland gaat 1 november van start. Na een succesvolle en vernieuwde editie in 2022-2023, met Mentos als toegewijde hoofdsponsor en partners NU.nl en Qmusic, is de oudste onafhankelijke muziekcompetitie voor livetalent weer klaar om een nieuwe generatie muzikale talenten te ondersteunen bij hun reis naar de top. Voor de aankomende editie zijn samenwerkingen tot stand gekomen die de kansen voor opkomende artiesten aanzienlijk vergroten.

Gelderland en Overijssel mogen ieder één act direct afvaardigen in de competitie. Als jij de artiest bent die we uit deze pitch selecteren, ben je gegarandeerd onderdeel van de Mentos Grote Prijs van Nederland. De selectie wordt gemaakt door programmeurs van de podia en festivals in Oost-Nederland, in samenwerking met beide Poppunten. Per provincie wordt er een act gekozen.

Er mogen uiteindelijk 27 acts meedoen, waarvan 12 via de provinciale popkoepels (zoals Poppunt Overijssel en Gelderland), 15 via de reguliere aanmeldprocedure en 3 via wildcards. Je hebt t/m 20 december om je aan te melden.

LEES MEER / Meld jouw act aan!

Is dit alles?