MENU SLUIT
09.11.2016

Gruizelige Americana a la Waits

Met de eigenzinnige The Crooked Brothers waan je je op het uitgestrekte Canadese platteland. Lome bluesy songs, groovende alt-country en gruizige rootsrock, deze band uit het Canadese Winnipeg is echt van alle markten thuis. Opnieuw americana van het hoogste niveau in Luxor Live!

The Crooked Brothers wordt gevormd door een bijzonder virtuoos trio: Jesse Matas, Darwin Baker en Matt Foster. Deze muzikanten drukken alle drie op geheel eigen wijze een stempel op de band. Matt Foster’s diepe stem, Darwin Baker’s acrobatische harmonicaspel en de verhalende en po√ętische teksten van Jess Matas mengen het geheel tot een kleurrijk pallet. Dat is vooral goed te horen op het derde album van de band Thank You I’m Sorry dat vorig jaar verscheen. Een plaat die werd overladen met positieve recensies en onder meer werd genomineerd voor de prestigieuze Canadese Folk Music Awards. En dat is meer dan terecht. Het album is zeer veelzijdig, van het a capella gezongen Mean Mean Baby, het zeer dansbare Pass You By tot het grommend stomprockende Lightning In My Chest. Aan de van de absolute hoogtepunten van de plaat is het meeslepende Blackbird In The Snow. Vooral de prachtig weids klinkende pedal steel in dat nummer in betoverend!

The Crooked Brothers zijn nu uit Canada overgevlogen voor een uitgebreide tour door Europa. Om het publiek alvast warm te krijgen is er zojuist een exclusieve video in première gegaan van een van de favoriete nummers van de band zelf: Windsor Beer.

De muziek van The Crooked Brothers is een aanrader voor de liefhebbers van kwalitatieve roots. Hou je van Lambchop, Bill Callahan, Uncle Tupelo, Neil Young en Tom Waits? Dan is The Crooked Brothers zeker iets voor jou! Op donderdag 17 november staat de band die inmiddels een uitstekende live-reputatie heeft opgebouwd in Luxor Live. Mis het niet!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?