MENU SLUIT
08.05.2015

Hemelvaartweekend

Van donderdag 14 t/m zondag 17 mei verandert Hoogte80 in Arnhem in een fantastisch festivalterrein met theater, muziek, circus, cabaret en literatuur voor jong en oud. Het gratis toegankelijke festival combineert cultuur met heerlijk eten en drinken in de buitenlucht. Dit jaar met nóg meer exclusieve voorstellingen dan voorheen. Van grote, bekende namen tot jonge theatermakers en acts door wijkbewoners.

 

Culturele en culinaire mix

Kom kijken naar de diverse muziekoptredens en theatervoorstellingen in tenten, in de open lucht en op podia: www.h80festival.nl/artiesten. Ook voor smulpapen is er genoeg te beleven: van een schipholganzenkroket tot roti, verantwoord snoep, vegafood of gewoon een lekker patatje met ranja of bier.

 

Meer weten over het programma? Blader door de online programmakrant of neem er eentje mee bij één van de horecagelegenheden in de Arnhemse binnenstad. Sommige voorstellingen zijn gratis, andere zijn te bezoeken voor een klein bedrag tussen de 1 en 10 euro. Op het terrein kun je entreekaarten kopen bij de acts zelf. Alvast in de sfeer komen? Hier een voorproefje.

 

Band met de wijk

Overal op het festival zie je bijdragen van creatieve en ondernemende buurtgenoten. De Parade door de Geitenkamp vormt net als elk jaar het startschot van Hoogte80 Festival. De wijkbewoners gaan aan de slag gaan met het thema ‘upcyclen’.

 

Duurzaam festival

Duurzaamheid vinden we belangrijk. Daarom plant Hoogte80 Festival via Trees for All bomen als compensatie voor de CO2 uitstoot en het gebruikte papier voor de programmakrant. Ook komt er een gescheiden afvalinzameling en werkt de organisatie met duurzame leveranciers en alternatieve energiebronnen. Daarnaast speelt upcycling een grote rol: kunstenaars geven afval een nieuw leven.

 

Over Hoogte80 Festival

Hoogte80 Festival vindt plaats op Hoogte80 aan de Zaslaan, een van de hoogst gelegen punten van de stad. Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 mei is het festivalterrein open van 14:00 tot 24:00 uur. Op zondag 17 mei is dit van 12:00 tot 22:00 uur. De toegang tot het festivalterrein is gratis. Hiermee wil de organisatie zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven het festival te beleven. Omdat de organisatie voor een groot deel van haar inkomsten afhankelijk is van de horecaopbrengst, vraagt ze mensen om gebruik te maken van de aanwezige voorzieningen. Bezoekers steunen zo het festival en het voortbestaan ervan.

 

Foto: Linda Seddik

Is dit alles?