MENU SLUIT
07.03.2019

Herman Tjeenk Willink te gast bij Herman Centraal

Op dinsdag 19 maart is Herman Tjeenk Willink, de éminence grise van de Nederlandse politiek, te gast bij de talkshow Herman Centraal. Hij heeft een boekje geschreven over de relatie tussen overheid en burger, en komt daar met Basti Baroncini over praten. Volgens hem is er sprake van betonrot, met alle risico’s van dien. Zijn er vragen die jíj hem misschien wil stellen?

In Frankrijk heb je de gele hesjes, in Groot-Brittannië de Brexit en Amerika heeft Trump. De westerse wereld lijkt op drift. Behalve Nederland: daar komt nooit revolutie, want ‘je mag er niet op het gras lopen’ (aldus het gezegde). Maar onder de oppervlakte broeit het. We zijn zo ontevreden dat we elkaar de hersens inslaan om Zwarte Piet, het politieke midden stroomt leeg en we trekken ons terug in bubbels.

Herman Tjeenk Willink

Herman Tjeenk Willink, nestor van de Nederlandse politiek, heeft een méér dan interessante analyse geschreven over de stand van het land. Zijn oproep: burgers moeten véél meer aan zet zijn dan nu het geval is. We praten erover met hem, én laten twee Arnhemse burgerinitiatieven aan het woord.

Uiteraard zijn er zoals altijd, meer gasten. Er live muziek, er wordt gesproken over de geur van Arnhem, én over een nieuwe app die rouwen gemakkelijker maakt. Al nieuwsgierig?

Lees meer

Is dit alles?