MENU SLUIT
30.10.2013

Incognito komt naar Arnhem!

Incognito en Seven Eleven in Luxor Live!

 
Iedereen kent Incognito nog wel. Deze Britse, uit de acidjazz-scene afkomstige band brak begin jaren negentig door met de wereldhits als Always there (gezongen door Jocelyn Brown), Don’t You Worry ‘Bout A Thing en Still A Friend Of Mine. Er zijn inmiddels 14 albums verschenen: allemaal soul, funk en jazz op het allerhoogste niveau. Het meest recente album is Surreal uit 2012. 
Het concept achter de band was het oprichten van een jazz – soul – funk formatie met wisselende elementen qua muzikanten en stemmen. Jean-Paul ‘Bluey’ Maunick is de frontman, gitarist, zanger, producer en componist van het geheel. Hij heeft dit jaar zelfs nog een solo-album uitgebracht maar wordt vooral geroemd omdat hij deze superband al meer dan 30 jaar onder zijn vleugels heeft.
 
De avond begint met een optreden van Seven Eleven, het boegbeeld van de Nederlandse funkwereld. Deze gedeeltelijk Arnhemse band zit op hetzelfde label als Incognito en is natuurlijk een passend voorprogramma in Luxor Live. Ook zij gaan al een fikse tijd mee getuige het jubileumalbum ’25 years and still funkin’ uit 2012. De commentaren in recensies variëren van ‘De funk spat van het album af’ tot ‘wellicht het beste Nederlandse funkalbum aller tijden’.
De grote hoeveelheid aanmeldingen voor dit concert vanuit het buitenland laat ons zien dat we goed bezig zijn. Incognito speelt maar een klein aantal shows in Nederland; waarvan de eerste in Luxor Live. Dus mis dit concert niet!
 
 
 
Is dit alles?