MENU SLUIT
03.02.2017

Jacobiberg start nieuwe cursus Songwriting met Pieter Holkenborg

Zonder idee geen muziek. Of je nou korte en bondige liedjes speelt in een popband, keihard staat te beuken met je punkrocktrio, improviseert op instrumentale stukken met je fusiongroep of jouw belevingswereld probeert te vertolken op een akoestische gitaar: alles begint met een muzikaal idee!

Nou kun je met je instrument op schoot wachten op inspiratie voor een nieuw nummer, liedtekst of ander muzikaal idee, maar je kunt jezelf ook vaardigheden eigen maken, waarmee je het creatieve proces kunt sturen. Deze vaardigheden kun je leren in onze nieuwe cursus ‘Songwriting’.

Doel van de cursus: een gereedschapkoffer vullen voor muzikanten die van songwriting een vaardigheid i.p.v. een toevalstreffer willen maken.

Pierter Holkenborg

De cursusleider is Pieter Holkenborg. Hij is de zanger/gitarist van Automatic Sam. Een avontuurlijke gitaarband waarvoor hij sinds de oprichting in 2008 het songmateriaal schrijft. Daarnaast speelt hij in het Amerikaanse improvisatie collectief Ten East, de freejazzband MÖTHRA! en maakte hij ooit deel uit van o.a. de bands Shaking Godspeed, Woost en Backcorner Boogie Band. Voor al deze verschillende groepen schreef hij muziek, teksten, riffs, melodieën en arrangementen. “Genres bestaan niet en één noot kan al de basis voor een nieuw muzikaal idee zijn.”, aldus Pieter.

In 5 lessen van 1 uur leer je in een klein groepje de kneepjes van het vak. De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben in het maken of schrijven van muziek.

Lesdata: 6, 13, 20, 27 maart en 3 april.
20:15, bovenzaal Jacobiberg
Meer informatie: www.jacobiberg.nl

Is dit alles?