MENU SLUIT
15.10.2014

Jah Cure uitgelicht

Jah Cure, geboren als Siccaturie Alcock (Montego Bay, 11 oktober 1978) is een Jamaicaanse reggaemuzikant die opgroeide in Kingston.

 

Zijn doorbraak kwam in 1997 toen hij de single King Of The Jungle, een duet met Sizzla, opnam. De single werd geproduceerd door Beres Hammond, die met hem verder ging om zo zijn mentor te worden. Veel kenners zagen Jah Cure als een aanstormend talent dat een mooie toekomst tegemoet ging.

 

In november 1998 werd hij aangehouden en gearresteerd door de politie wegens diverse serieuze strafbare feiten. Jah Cure heeft altijd alle beschuldigingen ontkend maar  werd in april 1999, na een dubieus proces, schuldig verklaard en moest hierdoor 15 jaar de gevangenis in.

Terwijl hij in de gevangenis zat, had hij toegang tot een digitale opnamestudio en bracht drie albums (Free Jah's Cure The Album, The Truth in 2000, Ghetto Life in 2003 en Freedom Blues in 2005) en enkele singles uit. De singles behaalden top-posities in diverse charts.

 

Na druk van de gemeenschap en reggae-fans werd hij vrijgelaten op 28 juli 2007, na acht jaar gevangenschap. Drie dagen later kwam zijn vierde album True Reflections uit. Op zijn

 

Momenteel werkt Jah Cure aan een nieuw album met de titel Jah Cure, waarvan de release gepland staat voor begin 2015.

Op woensdag 12 november komt hij naar Luxor Live en kunnen we hopelijk een gedeelte van zijn nieuwe materiaal horen. 

Bestel hier kaarten.

 

 

Is dit alles?