MENU SLUIT
09.11.2016

Jazz met prik!

Een space cocktail, dat is de muziek van het Nederlandse powertrio Sinas! De band rond saxofonist Wouter Schueler maakt een heerlijke mix van jazz, afrobeat, balkan en cumbia tot een dansbaar geheel. Live is Sinas een prikkelende act die al zo’n tien jaar de Nederlandse podia en festivals tot extatische hoogte weet te brengen.

De muzikale allesvreters van Sinas hebben inmiddels een behoorlijk repertoire opgebouwd, en brachten begin dit jaar weer een nieuw album uit. Dutch Wave is een avontuurlijke muzikale reis, waarin de band opnieuw laat horen dat ze geen grenzen lijken te kennen. Eigentijdse wereldmuziek van een wreed swingend miniorkest! Bandleider Wouter Schueler is een absolute meester op de sax en andere blaasinstrumenten, drummer Bas Bouma imponeert met zijn virtuoze en subtiele spel, terwijl toetsenist Maarten Helsloot verbijstert met zijn elektronica en overweldigende toetsenmagie.

Sinas weet wat het is om een feestje te bouwen, dat bewees de band al talloze keren. Hou je van New Cool Collective? Dan is Sinas zeker ook iets voor jou! Superswingend, energiek en live echt onweerstaanbaar. Op vrijdag 18 november staat Sinas in de bovenzaal van Luxor Live!

BESTEL TICKETS

En als we dan toch bezig zijn; check ook het Teus Nobel Quintet op vrijdag 10 februari. Deze opkomendeĀ trompettist heeft nu al een CV om U tegen te zeggen. Hier mag je denken aan vergelijkingen met bands als de Ploctones die op hun beurt natuurlijk ook weer tegen het NCC aanschurken.

Is dit alles?