MENU SLUIT
11.05.2016

Joy Division tribute/ verjaardagsfeest

Dit jaar zou hij 60 jaar zijn geworden: Ian Curtis , de charismatische zanger van de legendarische Britse punkband Joy Division. Ter gelegenheid daarvan komt de allerbeste Joy Division-tributeband naar Arnhem om een eerbetoon te brengen aan een van de meest invloedrijke bands uit de popgeschiedenis.

Arcade Fire, the National, Interpol en Editors, al deze hedendaagse rockbands zijn stuk voor stuk schatplichting aan Joy Division, de band rond de legendarische zanger Ian Curtis. De band bracht slechts twee albums uit: ‘Unknown Pleasures’ in 1979 en een jaar later ‘Closer’. Dit laatste album wordt ook wel beschouwd als het afscheid van Ian Curtis, want vlak na het uitkomen van ‘Closer’ maakt de zanger een einde aan een kort maar bewogen leven. Curtis werd slechts 25 jaar oud. Bij het grote publiek is Joy Division vooral bekend van de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart.

De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn ontmoet zanger Ian Curtis eind jaren zeventig een aantal keer en maakt zijn eerste erkende foto’s van Joy Division. Corbijn besluit Ian’s leven te verfilmen en in 2007 verschijnt de veelgeprezen zwart-wit film Control in de bioscopen.

Tributeband Joy Division Undercover zal tijdens de tour met bijzondere visuals het verhaal van het illustere gezelschap rond Ian Curtis vertellen. Daarbij zal Joy Division Undercover op sublieme wijze een goede greep uit het repertoire live vertolken. Met zanger Erny Green, die het stemgeluid van Ian Curtis ‘griezelig’ evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) mag je deze kwaliteit ook verwachten. Een mooi eerbetoon aan een bijzondere muzikant en band.

BESTEL TICKETS

En daarna hoef je zeker nog niet thuis, want een ticket voor Joy Division Undercover geeft gratis toegang tot Altoooooh! En dat betekent heerlijk uit je dak gaan op de alternatieve hits uit de jaren tachtig en negentig. REM, The Smiths, Rammstein, Pixies, Depeche Mode, Happy Mondays, Blur en Red Hot Chili Peppers, ze komen ongetwijfeld voorbij tijdens de leukste, alternatieve dansavond van Arnhem.

Is dit alles?