MENU SLUIT
07.01.2014

Julian Sas viert 20 jaar muzikale vriendschap met zijn band in Luxor Live

Julian Sas is een van de grootste Nederlandse bluesgitaristen en een bekende naam in de internationale blueswereld. Sas is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, Jimi Hendrix, Johnny Winter en Stevie Ray Vaughan. Julian is een groot fan van de Ierse gitarist zanger Rory Gallagher en het feit dat hij gevraagd werd om Rory’s plek in te nemen in de originele Rory Gallagher Band bewijst dat zijn spel wordt gewaardeerd.

We kennen Julian Sas en zijn bandleden Tenny Tahamata (bass) en Rob Heijne (drums) o.a. van het legendarische Fehmarn Festival in 1999, een Duitse variant op het Amerikaanse Woodstock festival, waar ze de headliner waren. De band kent maar één inzet en die is altijd aanzienlijk meer dan 100%. Die gedrevenheid gecombineerd met hun muzikale kwaliteit maakten dat Sas en zijn kompanen uitgroeiden tot een fenomeen, een top act bewonderd door een grote fanatieke schare fans en  gerespecteerd door collega’s in vrijwel heel Europa.
 
Julian kan zowel subtiel spel laten horen als agressieve bluesrock en niemand speelt een boogie zoals hij. ‘Bound to Roll’ is het recente studio album van Julian Sas en Like a big freight train voegt hij daaraan toe in het titelstuk. Dat is een trefzekere en rake omschrijving van Sas benadering tot muziek maken. Vol overtuiging, niet te stoppen, niet omkijken.

 

Is dit alles?