MENU SLUIT
07.01.2013

Kong, Tank86 & Cartographer een perfect spektakel!

Zang. De rode draad door elk muzieknummer, het boegbeeld van iedere band. Maar niet vanavond. Wel veel gitaargeweld, sferische muziek en een unieke geluidservaring tijdens deze avondvullende instrumentale show. Benieuwd waar deze happening zich plaatsvindt? Natuurlijk in het mooiste poppodium van Arnhem: Luxor Live.

 
Al bijna 25 jaar gaat KONG zijn eigen gang. Dit leidt ertoe dat hun inmiddels al zevende langspeler Merchants Of Air authentiek, krachtig en actueel klinkt. Heavy gitaarriffs, samples, dance beats en opzwepende drums spreken zowel de trouwe volgeling als de nieuwe generatie muziekliefhebbers aan. Een live optreden van KONG is een unieke ervaring. Elk bandlid staat op een eigen podium in een hoek van de zaal in een imponerend spektakel van licht en geluid, waardoor het publiek zijn eigen positie kan innemen.
 
De afwezigheid van vocalen zorgt ervoor dat de Bredase instrumentale heavy band Tank86 klinkt als een kolossale, massieve muur van geluid. Het in 2011 gelanceerde debuut album Rise werd lovend ontvangen door recensenten en fans wereldwijd. Een tour door Europa volgde met Dozer en Tank86 deelde het podium met bands als Monster Magnet, Pelican, Karma to Burn en Valient Thorr. 
 
Met maar liefst drie gitaristen creëert de Tilburgse band Cartographer een geluid dat je niet kunt negeren. Hiermee bewijst de band dat er geen frontman of vrouw nodig is om de aandacht van het publiek vast te houden. Geinspireerd door bands als Muse, Oceansize en Karnivool zijn ze constant op zoek naar het perfecte geluid dat varieert van intense en krachtige explosies tot dromerige harmonieën.
 
Is dit alles?