MENU SLUIT
15.01.2014

Koning Lektroluv

In de rokerige, broeierige afgeladen zaal is het donker. Plots schieten groene lampen aan en uit. Om mij heen vliegt een uitzinnige menigte richting de stage, waar een vreemd figuur, in een glimmend kostuum en een groen masker, met in zijn rechterhand een telefoon, achter de draaitafels is verschenen. Het podium verandert in een groot scherm, en voor dit scherm staat de groene koning van de electro, dr. Lektroluv.

Het geluid van overstuurde kettingzagen en uit de bocht gevlogen machinerie dringt mijn oren binnen als zijn set begint. Mijn voetzolen worden gekieteld door een intens diep ritmisch geknal. Computerstemmen  en alles wat een bliepje heeft wordt in een hitsige synthesizer orgie gemixt, een kakofonie van diepe elektronische opzwepende geluiden. Herkenbare melodieën worden afgekapt en opgevolgd door oppeppende abstracte geluiden, die doen denken aan star wars op 72 toeren. Een scherpe snaredrum, die mijn oorharen doet trillen, knalt de onbeschrijflijk aanjagende synthmotor aan elkaar.

De bezwete bandeloze mensenmassa beweegt als een dolle hond, op de onnavolgbare muziek van deze electrokoning.. Ik weet niet waar ik mijn ledematen moet laten en ik tril van opwinding. Mijn rug is drijfnat en mijn mond kurkdroog van het dansen en ik moet nog de hele avond, wat een koning.

 

Is dit alles?