MENU SLUIT
18.12.2013

Kraak & Smaak uitgelicht

Kraak & Smaak is hot, ‘One of the hottest groups around! Kraak & Smaak are fucking amazing!!’ blogde de wereldberoemde Amerikaanse blogger Perez Hilton. 


Het DJ- en producerstrio uit Leiden bracht in 2005 hun debuut album ‘Boogie Angst’ uit, bekend van de dikke radiohits ‘Money In The Back’ en ‘One Of These Days’.  Na de release van dit album begonnen ze aan een uitgebreide tour, vooral in Engeland. En ook daarbuiten waar de breakbeat- formatie als Crack & Smack wordt uitgesproken zijn ze een groot succes.  Ze worden door niemand minder dan Jamiroquai gevraagd voor remixen.  Drie jaar na het debuutalbum knallen ze met het tweede album ‘Plastic People’ en worden ondermeer geboekt op grote internationale podia als Sziget, Glastonbury, Coachella en Lowlands. Het gaat lekker met Kraak & Smaak, die hun muziek zelf omschrijven als tijdloos en een opzwepende mix van elektronische funk, samples en breakbeats als ‘future funk’.  Anno 2013 heeft de formatie vijf knallende platen op hun naam staan en zijn ze gestart met wekelijkse specials bij Sublime FM  waar de heren gaan putten uit ‘hun schier bodemloze discotheek’ vol met oude én nieuwe platen.

Vrijdag 20 december speelt Kraak & Smaak live, met zangeres Berenice (Wicked Jazz), in Luxor Live hun kersverse plaat ‘Chrome Waves’ die qua sound ligt tussen Daft Punk en Chromeo.
Op Chrome Waves zijn o.a. bijdrages te horen van artiesten als Janne Schra (speelde onlangs nog in Luxor Live), John Turell, Joi Cardwell en de stem van Ben Westbeech is te horen op albumopener
‘The Future Is Yours’, tevens de eerste single van de plaat en inmiddels een club hit die je funky doet bewegen!

Het internationaal befaamde dance magazine IDJ omschrijft Kraak & Smaak als “Must see act”, naast grote namen als Chemical Brothers, Moby en The Prodigy.

 

Check hier het nieuwe album:

Kraak & Smaak – Chrome Waves

 

Is dit alles?