MENU SLUIT
14.01.2015

Kraantje Pappie draait de kraan dicht!

Na een enerverende ochtend bij Giel Beelen heeft Kraantje Pappie echt bevestigd in 2016, in de huidige vorm, te willen stoppen met zijn muzikale uitspattingen! 

 

Alex van der Houwen, de man achter dit pseudoniem, begon ooit zijn carrière in 2007. Hij doorliep de middelbare school in Rozenburg, Rotjeknor en viel toen al op door zijn mixtapes in de Hip Hop scene. Zijn off beats en overdreven manier van rappen bracht hem tot het winnen van de "Before after the fame award" in 2007. Hij gaat door en presenteert in 2013 bij BNN, samen met Geraldine Kemper, aanstormend Hip Hop Talent. 

 

Alex werd ooit geïnspireerd door Rum DMC en Bodycount, wat zijn vruchten afwierp in zijn eerste mixtape "Clubvoer Mixtape". Twee jaar later volgt zijn debuutalbum "Crane", met o.a. de hits: "Waar is Kraan”, “Feesttent” en de megahit "Handen hoog" met Jan Smit, die zelfs de gouden status bereikt. 

 

In 2016 bereikt de rapper de leeftijd van 30. Dit lijkt hem een mooie leeftijd om het over een andere boeg te gooien. Hoe en wat hij precies gaat doen weet Alex nog niet, maar wel dat hij dat hij zijn plannen, ideeën en gedachtegoed wil delen. Wellicht onder zijn eigen naam, wie weet? Tot die tijd is Kraantje Pappie druk met optredens en zijn laatste album, Crane III.

 

Maar niet getreurd! Luxor Live heeft hem nog gestrikt op vrijdag 30 januari. Om 20.00 uur gooien wij de deuren open. Dus wees er op tijd bij en koop een ticket. Voor € 13,00 ben jij de gelukkige! 

Is dit alles?