MENU SLUIT
03.06.2014

Krachtstroom Festival 2014

Het begint inmiddels een Arnhemse traditie te worden. Eind augustus trappen de poppartners van Arnhem gezamenlijk het nieuwe seizoen af. Op 24 augustus zet Krachtstroom Festival voor het derde jaar een festival neer vol met kwaliteitsmuziek, activiteiten en vermaak.

Het Krachtstroom Festival krijgt dit jaar een iets andere, intiemere opzet. Daarmee richt het festival zich naast grote podia ook op een kleinere setting waar ruimte is voor creativiteit, lokale initiatieven en jong talent. Het muzikale profiel blijft hetzelfde: een breed programma met een scherp randje. Ook heeft het programma dit jaar een aantal grote trekkers. Daarmee is de organisatie er van overtuigd het succes en enthousiasme rond voorgaande edities een passend vervolg te kunnen geven.
 

Absolute headliner dit jaar is The Opposites. Het duo is dit jaar winnaar van de Popprijs, de meest prestigieuze prijs in de Nederlandse popmuziek. In Arnhem heeft de act naam gemaakt tijdens een legendarisch optreden afgelopen november in Luxor Live. Een volledig uitverkochte zaal ging totaal op de kop onder aanvoering van dit duo.
 

Gruppo Di Pawlowski is de tweede band die bekend is. Deze excentrieke band onder aanvoering van Mauro Pawlowski (gitarist/zanger dEUS, Evil Superstars) combineert de gekte van Frank Zappa en Captain Beefheart met de wilde capriolen van Grinderman. Naast de grote namen komt er een uitgebreid (rand)programma met reggae, dance en bijvoorbeeld een festivalmarkt. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
 

Het Krachtstroom festival is net zoals vorige jaren gratis toegankelijk. Het programma start om 14:00 uur. Meer informatie volgt snel op www.facebook.com/krachtstroom

Is dit alles?