MENU SLUIT
12.07.2012

KRACHTSTROOM FESTIVAL MAAKT PROGRAMMA BEKEND!

 

Op zondag 26 augustus wordt op en rond de Rijnkade in Arnhem het Krachtstroom Festival georganiseerd. Het is de eerste keer dat de samenwerking tussen Luxor Live, Willemeen, Popcentrum Jacobiberg en TK07 op zo’n grote schaal aan de stad getoond wordt. Met het Krachtstroom Festival trappen deze partijen gezamenlijk het nieuwe seizoen af op één van de mooiste locaties van Arnhem. Iets om naar uit te kijken dus!

Het Arnhemse Rijnboog gebied is in volle ontwikkeling. Gelukkig hoeft er niet gewacht te worden tot dat de werkzaamheden klaar zijn om er vanalles te beleven. Krachtstroom Festival is een goed voorbeeld voor wat er straks allemaal kan gebeuren in het gebied tussen binnenstad en Rijn. Met drie podia, op de Nieuwstraat, het Roermondsplein en de Rijnkade zelf, heeft het festival een interresante, brede line-up met een scherp randje.
 

Op het podium van Luxor Live, wat direct naast café de Kroeg zal komen, staan de Soulfunkers van Lefties Soul Connection. De onvervalste rock van de Utrechts band, The Pikeys. Of wat dacht je van ‘The Beatles’ uit Rotterdam die het komende seizoen de huisband-rol zullen vervullen in DWDD, beter bekend als The KIK. De gospel-soul-rockers Charlie Jones Big Band uit België. De Apeldoornse band The Doots zullen het Luxor podium mogen openen.

Willemeen heeft haar podium op de kade staan en met de stromende rijn aan de zijde kan het publiek genieten van de snelle rock van Gelderse helden Shaking Godspeed en Engelsen The Computers of zich uitleven bij de Belgische band met de discutabele naam ‘Kiss the anus of a black cat’. Helemaal uit je dak gaan kan ook. Coevorduh is de samenwerking tussen twee leden van de Jeugd van Tegenwoordig en Aux Raus. Dat kan alleen maar feest worden! The Bodybags komen hun allerlaatste show ooit spelen. Op Krachtstroom Festival nemen zij afscheid van het publiek.

Het dancepodium biedt plek voor maar liefst vijf toonaangevende Arnhemse organisaties. Stuk voor stuk zullen zij laten zien wat ze in huis hebben en waar ze voor staan. Dat resulteert in een programmering vol met het beste wat ze in huis hebben. Wat te denken van Dubstep artiest Youngsta, of Seymour Bits met zijn dansbare mix van electro en aanverwante stijlen. Liefhebbers van het hardere werk kunnen genieten van podiumdier The Panacea en de rollende beats van N-Vitral. Recht voor je raap uit je plaat gaan kan met de Grote Donnie, Vinnie en Sjakie show.
De toegang voor het Krachtstroom Festival is gratis. Behalve artiesten kijken en dansen is er nog genoeg te doen op het festivalterrein. Er staan namelijk een hoop randactiviteiten op stapel. Hou de facebookpagina (http://www.facebook.com/Krachtstroom) dus in de gaten!

 

 

Tags: luxor live | luxor | live | concerten | arnhem | uit in | uit in Arnhem | centrum Arnhem | agenda Arnhem | uit Arnhem | muziek live | live muziek Arnhem
 

Is dit alles?