MENU SLUIT
24.09.2014

Lantlos uitgelicht!

Markus Siegenhort, ook wel Herbst genoemd, is het brein achter de band/ het project Lantlôs sinds 2005. Hij speelt alle instrumenten (uitgezonderd het debuutalbum) zelf in. Op het tweede album kreeg hij vocale ondersteuning van Neige, bekend van Alcest. Nadat Neige is vertrokken om zich te focussen op Alcest, heeft Herbst in de studio ook een band om zich heen verzameld en het resultaat is Melting Sun, het vierde album.

Omdat het album Melting Sun geen blastb

eats en schreeuwen zou bevatten werden er gelijk connecties gelegd met Shelter, het laatste album van Alcest. De enige overeenkomst is het weglaten van de blackmetal-elementen en daar houdt het wel op. Daar waar Alcest echt de lichtere kanten van shoegaze en dream pop opzoekt zet Lantlôs nog steeds een zwaar geluid neer, in de trend van Jesu en consorten. Ook zijn de flirts met jazz die op de eerdere albums duidelijk te horen waren een stuk minder aanwezig. Terwijl de gitaren golven en galmen in de shoegaze-traditie hoor je op de achtergrond subtiel spel met brushes op drums en rustig aangeslagen akkoorden op de akoestische gitaar. Herbst zingt nu zelf en dat gaat hem erg goed af. Zijn stem is een stuk neutraler dan die van Neige, maar het zit nergens de muziek in de weg, het wordt een extra melodielijn in de instrumentatie.

 

Lantlôs komt met dromerige en kleurrijke gitaarmuren die je eerder bij post-rock/metal dan bij blackmetal zal plaatsen. Daarbij is nog wel genoeg body te vinden door de ritmesectie en daarom zal de band bij genoeg metalfans in de smaak vallen. Het recente album laat nergens een steek vallen en legt een prachtige balans tussen sfeer en compositie.

 

Bestel hier je kaarten voor het optreden van deze band op vrijdag 3 oktober.

 

In het voorprogramma deze avond staat de Schotse post-metalband Falloch. Het is de eerste keer dat deze band live op tour gaat.

Is dit alles?