MENU SLUIT
22.05.2020

Liefde voor Muziek

De (Live) muziekindustrie roept overheid op tot actie met de petitie ‘Liefde voor Muziek’ voor behoud van livemuziek.

Met deze actie wordt met klem gewezen op de economische en culturele noodzaak tot behoud van de live muzieksector. Ruim 2300 artiesten, organisaties en bedrijven uit de gehele breedte (pop, jazz, klassiek en elektronische muziek) van deze branche steunen de campagne.

Muziekliefhebbers kunnen met het ondertekenen van de gelijknamige petitie via www.liefdevoormuziek.nu aan de overheid duidelijk maken hoe belangrijk (live) muziek voor hen is. Volgende maand wordt het resultaat van deze petitie aan de minister van OC&W overhandigd.

In maart van dit jaar verstomde als gevolg van het coronavirus alle livemuziek in poppodia, concertzalen en op festivals even onverwachts als abrupt. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en knowhow dreigen verloren te gaan. Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in alle genres van de pop, dance en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot ecosysteem van 150.000 professionals. Immers: livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat, maar uit een daarmee verbonden keten van onder meer boekingskantoren; evenementenorganisatoren; backliners; (tour)managers; programmeurs; poppodia; muziekmedia; geluid- en licht technici; leveren zij een essentiële bijdrage aan de economie en aan het welzijn van ons land.

Nog meer informatie over de campagne en het ondertekenen van de petitie doe je op www.liefdevoormuziek.nu

Is dit alles?