MENU SLUIT
05.11.2014

Los Mambo Jambo uitgelicht!

 

 

LOS MAMBO JAMBO

 

Op zondag 9 november treedt de band Los Mambo Jambo uit Barcelona op in LuxorLive in Arnhem. Het concert is onderdeel van een korte tour die de band in November doet in Nederland en België. De muziek van Los Mambo Jambo is te omschrijven als een mix van jazz, swing, rock 'n' roll en surf. De band brak in Spanje door richting de grote zalen en festivals en herintroduceerde de genres die ze spelen bij een jong publiek. Van jonge skaters tot oudere jazzfanaten, het lukt bijna niemand om niet te swingen op de muziek van dit virtuoze viertal.

 

Het unieke geluid van Los Mambo Jambo onstond toen vier iconische figuren uit de Europese rock 'n' roll en jazz scene elkaar ontmoeten in Barcelona: Dani Nel-lo op sax, Mario Cobo op gitaar, Ivan Kovacevic op bass en Anton Jal op drums. In de oefenruimte ontstond als snel de typische 'Jambophonic Sound', die de band al snel naar de grote podia in Spanje bracht. De vier muzikanten hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in verschillende scenes. Zo maakte Dani Ne-lo podia over de hele wereld al onveilig met bands als Los Lobos, Los Rebeldes, Nel-lo y la banda del Zoco en Nick Curran. Mario Cobo heeft gespeeld met veteranen en 'survivors' van de originele 1950's r 'n' r als: Billy Lee Riley, Sonny Burgess en Janis Martin en heeft in de VS getourd met rockabilly heldin Kim Lenz. Daarnaastleidde hij 15 jaar lang de famueze Spaanse 'rockeros' The Nu-Niles. Ivan Kovacevic is volgens velen een van de beste bassisten in de Europese jazz/r 'n' r scene, een reputatie die hij heeft opgebouwd vanuit zijn geboorteland Servië en heeft uitgebreid vanuit zijn nieuwe thuisstad Barcelona. Anton Jarl, oorspronkelijk afkomstig uit Zweden, is een veelgevraagd sessie muzikant en naast drummer van Los Mambo Jambo tevens leider van het Anton Jarl Trio. Ook in Nederland en België wordt de Jambophonic sound snel opgepikt en hun energieke, dynamische liveshow zal steeds vaker dicht in de lage landen in clubs en op festivals te horen zijn.

 

Live

Video

 

 

De avond in LuxorLive op 9 november begint om 20.00 uur en de kaarten kosten 8 euro.

In het voorprogramma speelt de Arnhemse band The Bunny Bonanza’s. Zij brengen een mix van surf, rockabilly, punk en garage rock-'n-roll overgoten met een saus van jaren zeventig filmmuziek. Samen staan de bands garant voor een swingend, exotisch rock-‘n’- roll feest.

Is dit alles?