MENU SLUIT
07.12.2016

Luxor Live geeft kaartjes weg voor muziekfilms in Focus

In het kader van alle Top 2000-festiviteiten in Luxor Live programmeert filmhuis Focus drie fantastische muziekfilms: Unknown Brood, Miles Ahead en Nick Cave: One More Time With Feeling.

En Luxor Live mag drie keer twee gratis kaartjes voor deze films weggeven! Je hoeft alleen maar een goede slagzin te bedenken. De zin moet aan twee criteria voldoen: de woorden Focus en de naam van een van de artiesten (Brood, Miles of Cave; afhankelijk van naar welke film je wil) moeten in de zin terug te vinden zijn. Leef je uit, en de bedenker van de meest originele slagzin wint twee vrijkaartjes voor een van deze indrukwekkende muziekfilms! De mail mag naar info@luxorlive.nl

De films zijn op de volgende data in filmtheater Focus te zien:

Dinsdag 20 en vrijdag 23 december, 17:00 in Focus Filmtheater Arnhem
ARNHEM TOP 2000: UNKNOWN BROOD | Dennis Alink; NL 2016, 85 min
Op woensdag 11 juli 2001 sprong rock ‘n roll muzikant en schilder Herman Brood van het dak van het Hilton hotel. De wijze waarop hij een einde aan zijn leven maakte , is net zo extravagant als dat hij het geleefd heeft. Herman heeft in zijn eigen video’s, liedteksten en interviews een kruimelspoor achtergelaten dat antwoord geeft op de vragen die zijn dood heeft opgeroepen. Unknown Brood duikt in het verleden om met dit niet-eerder vertoonde materiaal en de mensen die het dichtst bij hem stonden de belangrijke momenten te herbeleven.

Prijs: € 9,- (standaardprijs) | Reserveren

Vrijdag 23 en 30 december, 16:30 in Focus Filmtheater Arnhem
ARNHEM TOP 2000: MILES AHEAD | Don Cheadle; USA 2015, 100 min.
MILES AHEAD gaat over het leven en de muziek van de legendarische trompettist en jazzcomponist Miles Davis. Het verhaal speelt zich af in New York in 1979, wanneer Davis (Don Cheadle) na een vijfjarige rustperiode zijn carrière nieuw leven wilde inblazen. Hij werkte hiervoor samen met een reporter (Ewan McGregor) van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Prijs: € 9,- (standaardprijs) | Reserveren

Donderdag 22 december, 21:15 in Focus Filmtheater Arnhem
NICK CAVE – ONE MORE TIME WITH FEELING (3D)
Andrew Dominik liet tijdens de opnamen van Nick Caves nieuwe album SKELETON TREE zijn nieuwe 3D zwartwit camera draaien. Het resulteerde in een indrukwekkende, hartverscheurende documentaire waarin Cave naar woorden zoekt om het onpeilbare verdriet om over het recente overlijden van zijn vijftienjarige zoon Arthur te kunnen vertellen. ‘De verbeelding heeft ruimte nodig, maar alle ruimte is ingenomen door het trauma. Er past niks meer bij’, aldus Cave.

Prijs: € 12,50 (Cinevillepas is geldig!) | Reserveren

Is dit alles?