MENU SLUIT
08.04.2022

Luxor Live in Netflix-serie Dirty Lines

Vanaf vandaag (vrijdag 8 april) gaat de nieuwe Nederlandse Netflix Original serie Dirty Lines wereldwijd in première, de oplettende kijker herkent hierin de grote zaal van het Arnhemse poppodium Luxor Live als een van de opnamelocaties.

De opnames vonden plaats in de zomer van 2021. Naast Luxor Live is tevens het aan de Korenmarkt gelegen Restaurant & Pizzeria Pinoccio als opnamelocatie gebruikt. Jongerencentrum Willemeen deed tijdens de draaidagen dienst als backstage voor o.a. de cast en figuranten.

Dirty Lines speelt zich af anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin Amsterdam het epicentrum was van een culturele revolutie die een nieuwe generatie inspireerde om het leven uitbundig te vieren. Luxor Live is de locatie waar scenes van de legendarische, in 1999 afgebrande club, RoXY zijn opgenomen.

Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start in de serie met een bijbaantje bij Europa’s eerste onderneming in sekstelefoonlijnen. De oprichters van het telecombedrijf, broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), verdienen binnen no-time geld als water en Marly wordt volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

Dirty Lines is geproduceerd door Fiction Valley (Mocro Maffia) en is geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza), die samen met Tomas Kaan en Anna van der Heide ook verantwoordelijk was voor de regie. Het eerste seizoen van Dirty Lines is vanaf vrijdag 8 april wereldwijd op Netflix te zien.

Is dit alles?