MENU SLUIT
11.06.2014

Luxor Live op Nacht van de Mode

Luxor Live host dit jaar een podium op de Nacht van de Mode!
Aan het eind van de route door het modekwartier van Klarendal staat op het plein naast het nieuwe MFC en de Coehoornkazerne het podium van Luxor Live!
 

Op het programma staat o.a. Dez Mona. Deze Belgische band speelt een combinatie van jazz, gospel, drama en spirituals. Op A Gentleman’s Agreement,  inmiddels al weer het vijfde studioalbum van Dez Mona, wordt vrij snel duidelijk dat de toch al vrij rekbare muzikale grenzen van de band nog verder worden opengetrokken. De bepalende kenmerken zoals het grote stembereik van zanger Gregory Frateur en het spel van contrabassist Nicolas Rombouts worden aangevuld met een hitsig ritme, elektronische stoorzenders en wild om zich heen gillende gitaren. Dez Mona ademt experiment en avontuur zonder aan toegankelijkheid in te boeten.

Verder staat ook Tommy Ebben op het podium. Zijn nieuwe album getuigt van een gedaantewisseling en bruist van de levenslust. Gitaren, trompetten, stuwende drums en overstuurde synthesizers zorgen voor songs waarop gesprongen kan worden. Tegelijkertijd heeft het de emotionele diepgang die je van een begenadigd songsmid mag verwachten. Muziek om het leven te vieren en te omarmen in al zijn glorie en bitterheid.
 
Support is er van Paper Tiger. Ze komen oorspronkelijk uit Enschede maar opereren tegenwoordig vanuit Utrecht. In 2007 presenteerde dit duo hun eerste langspeelplaat vol pakkende liedjes die doen denken aan The Beatles en Weezer.

Is dit alles?