MENU SLUIT
26.03.2014

Maite Hontele; New Sound of Old School Salsa!

De in Colombia wonende Nederlandse trompetiste Maite Hontelé, is even in Nederland! De media staat op zijn kop!

 

Goede recensies vliegen ons om de oren en we praten deze week over niemand anders! Donderdag 27 Maart speelt ze in Luxor Live, begeleid door haar eigen volledig Colombiaanse band. Dat wordt swingen ‘geblazen’!

 

Maite woont en werkt al jaren in Colombia waar ze is uitgegroeid tot een echt Latijn-Amerikaans fenomeen. Ze is vaak te zien op de Colombiaanse televisie en kan in haar thuisland niet meer rustig over straat. Ze staat bekend vanwege haar New sound of Old School Salsa en werkte samen met salsa grootheden als Ruben Blades, Issac Delgado en Oscar D’Leon. Ze toerde onder andere met de bij ons bekende oude mannen van Buena Vista Social Club.

 

Maite is terug in Nederland om haar nieuwe album ‘Déjame Así’ te promoten, deze verscheen vorig jaar en was alleen via import te verkrijgen. Sinds Maart 2014 is het album in Nederland te koop, vorige week verscheen de plaat ook op vinyl. Maite zelf is blij met haar eigen vinyl. Ze wil hiermee haar muziek bekend maken onder een breder publiek. ‘Daar hoorde een plaat bij’, vertelde ze gisteren live op televisie in een interview bij Studio Max (Ned1).  Speciaal voor de release van haar nieuwe album ‘Déjame Así’ in Europa heeft ze samen met Ten Sharp een latin versie opgenomen van het nummer You dat in heel Europa een grote hit was.

 

Haar nieuwe album krijgt vijf sterren recensies van de krant Trouw, Noord Hollands Dagblad en tijdschrift Lust For Life! Kranten schrijven koptitels als; ‘Nederlandse Maite Hontele heldin in Colombia’ (written in music), ‘Maite Hontelé, wereldster in Colombia, even terug in Nederland’ (Omroep Gelderland) en NRC Handelsblad schrijft ‘Trompettiste Maite Hontelé maakt salsa vrouwelijk’.

De Haagse straatkrant maakte zelfs een strip waar Maite in voor kwam. Kortom, Nederland is trots op de salsa trompettiste. ‘Haar stijl is vloeiend en zeker niet glad. Haar gevoel voor timing is perfect'. Dat zijn de afsluitende woorden van de recensie in Platomania.

 

Ga het zien in Luxor Live! 

Bestel tickets

Is dit alles?