MENU SLUIT
18.06.2013

Mannheim met gloednieuwe cd naar Luxor Live!

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met het genre ‘instrumentale noiserock’: je kunt het je het beste voorstellen als de melodische liftmuziek die je zou horen in de diepste krochten van de hel. (En dan in de meest positeve zin des woords.) Luxor is niet vies van een beetje melodische herrie en brengt je aanstaande donderdag een avond noiserock van het hoogste niveau met het Nederlandse Mannheim & Vlaamsche band New Bleeders.
 
Vierkoppige band Mannheim brengt in juni 2013 haar debuutalbum uit. Dat ze nog niet zo lang bezig zijn valt alleen nergens aan te merken. Alsof ze nooit anders gedaan hebben combineren ze in compacte composities beukende riffs met de dreunende noten van de baritonsax. Wellicht is het meeslepende rockniveau te danken aan de samenwerking met Rene Rutten – die we kennen van the Gathering – maar eerder nog zou ik het toeschrijven aan een onmiskenbare muzikaliteit die zelfs de grootste noiserocknoob niet kan ontgaan.
 
De Belgische noiserockband New Bleeders (voorheen bekend onder de bandnaam Vegas) stond eerder op rockfestival Pukkelpop. Een prachtig podium om hun drang naar (muzikaal) experiment tentoon te spreiden en hun hyperkinetische performance te tonen. Met als basis hun unieke positie in het Belgische rocklandschap staan ze nu op het punt Nederlands te veroveren met hun furieuze gitaarwerk en hoekige muziekstructuren.
Is dit alles?