MENU SLUIT
18.05.2016

Martijn Fischer is Hazes

Let op: deze show is ivm ziekte van Martijn Fischer verplaatst naar vrijdag 2 september

Er is in Nederland geen betere vertolker van de koning van het levenslied André Hazes. Martijn Fischer kroop de afgelopen jaren zo vaak in de huid van Hazes dat hij inmiddels bijna wordt gezien de reïncarnatie van de elf jaar terug overleden volkszanger.

Martijn Fischer speelde André Hazes twee jaar lang in de zeer succesvolle musical ‘Hij geloof in mij’. Daarna speelde hij ook nog eens de hoofdrol in de speelfilm over Hazes ‘Met bloed zweet en tranen’. En dat deed hij allemaal zo goed dat hij werd geëerd met de John Kraaijkamp Musical Award. En Fischer kan er gelukkig maar geen genoeg van krijgen, want inmiddels tourt hij met een zeskoppige band door het land om de klassiekers van André Hazes ten gehore te brengen. Een absoluut waardig eerbetoon aan de grootste volkszanger die Nederland ooit heeft gehad.

Hazes werd in 1951 geboren in de Amsterdamse Pijp. Als jochie van acht werd hij door Johnny Kraaijkamp ontdekt toen kleine Dré stond te zingen op de Albert Cuijpmarkt. Hij mocht zelfs optreden op tv tijdens Avro´s Weekendshow. Maar tot een echte doorbraak kwam het nog niet. Dat gebeurde wel in 1976. Op aanraden van Willy Alberti nam hij de single Eenzame Kerst op. En daarmee scoorde Hazes zijn eerste grote hit. Het was het begin van een lange en veelbewogen carriere. De ene hit volgde op de andere en veel nummers zitten in het collectieve geheugen van miljoenen Nederlanders. Want wie kan er nu niet meezingen met ´Een beetje Verliefd´, ´Zeg maar niets meer´ en ´Ik meen ´t´?

Eind 2004 over André Hazes aan de gevolgen van een een dubbele hartinfarct. Nederland was in diepe rouw. Maar gelukkig voor de fans liet Hazes een indrukwekkend oeuvre achter. En veel van die Hazes-klassiekers zullen ook vanavond te horen als Martijn Fischer zich ontfermt over het repertoire van de legendarische volkszanger die dit jaar 65 zou zijn geworden. Dit wordt zeker weten een avond om nooit te vergeten!

BESTEL TICKETS

Is dit alles?