MENU SLUIT
15.12.2015

Matt Bianco in Luxor Live

De samenwerking tussen de Londense Mark Reilly (oprichter en zanger van Matt Bianco) en het Amsterdamse New Cool Collective kwam tot stand na een aantal inspirerende ontmoetingen. De klik in werkethos en stijl leverde nieuwe ideeën, nieuwe songs en uiteindelijk een nieuw EP op. Eind 2015 start de nieuwe tour. En dit dynamische gezelschap staat op 4 februari in Luxor Live.

De Britse popgroep Matt Bianco werd in 1982 opgericht door bassist Kito Poncioni, zanger Mark Reilly en toetsenist Danny White. Later werd Mark Fisher aan de band toegevoegd, samen met Mark Reilly drukte hij een flinke stempel op het geluid van de band. Hun doorbraak kwam met de hits Who’s Side Are You On en Get You Out Of Bed waarmee de band wereldberoemd werd. Matt Bianco bracht een ontspannen mix van latin, jazz, pop en lounge.

Het succes duurde voort tot begin jaren ‘90. Aan de nauwe samenwerking tussen Mark Reilly en Mark Fisher kwam een eind. En ook de overige bandleden gingen ieder hun weg. Na twintig jaar, in 2003, besloten Mark Reilly, Danny White en Basia samen het album Matt’s Mood te maken. In 2009 kwam ook Mark Fisher weer in het vizier. Nieuwe albums zoals Hideaway en Sunshine Days volgden, inclusief optredens over de hele wereld.

En dan is daar nu de EP The Things You Love, een prachtige samenwerking tussen New Cool Collective en Matt Bianco. Een plaat waarop beiden hun klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengen. Het bekende New Cool Collective geluid, aangevuld met de retro pop-jazz van Matt Bianco. Op de plaat staan vijf nummers, waaronder een remake van Matt Bianco’s hit Don’t Blame It On That Girl.

Bestel tickets

 

Is dit alles?