MENU SLUIT
10.05.2016

Meschiya Lake spettert in DWDD

Maandagavond zetten ze de studio van De Wereld Draait Door nog volledig nog op haar kop: Meschiya Lake & The Little Big Horns. En aanstaande vrijdag staat dit flamboyante gezelschap uit muziekmekka New Orleans in Luxor Live!

Meschiya Lake brak in 2012 door met een eigentijdse variant op de  jazz, dixieland en ragtime die in de jaren dertig in Amerikaanse nachtclubs werd gespeeld. Na de albums ‘Lucky Devil’ en ‘Foolers Gold’ kwam in maart dit jaar de langverwachte opvolger uit: Bad Kids Club. En daarop laat de band opnieuw zien het oude materiaal overtuigend naar de 21ste eeuw te kunnen brengen.
Op het gevarieerde album, dat zowel covers als zelfgeschreven nummers bevat, voeren Ms. Lake en band ons weer soepel door een breed scala aan menselijke stemmingen. Lekker smerig in Brand New Funk. Weemoedig als Billie Holliday in Hey Mary Wanna en Woman Seeking Man. Uitdagend en krachtig in het aloude L’ectric Chair Blues van Blind Lemon Jefferson, en humoristisch in Louis Jordans That Chick’s Too Young To Fry.
Blikvanger van de band is de rijkelijk getatoëerde zangeres Meschiya (spreek uit: Mà-sjie-ja) die in verleden de kost verdiende in het circus door het eten van insecten en glasscherven. Maar deze dame heeft gelukkig ook een zeer krachtige stem die dwars door je ziel snijdt. En een performance die zonder twijfel onweerstaanbaar is!
Laat je vrijdagavond dus terugvoeren naar een rokerige nachtclub in de jaren dertig in New Orleans met Meschiya Lake & The Little Big Horns!

BESTEL TICKETS

Als je het Broken Brass Ensemble als voorprogramma krijgt voorgeschoteld, dan mag je je zeer gelukkig prijzen. Want deze Nederlandse brassband maakte afgelopen jaren al furore in binnen- en buitenland en speelde menig festival helemaal plat.
Met één drummer en zeven koperblazers is het Broken Brass Ensemble al een tijdje een gouden formule. Met een aanstekelijke mix van traditionele New Orleans-brass met blues, funk en hiphop zijn ze een heuse live-sensatie. Vaak zoeken ze de samenwerking met artiesten uit een ander genre. Zo collaboreerde het Broken Brass Ensemble al met Town of Saints-zanger Harmen Ridderbos, saxofonist Benjamin Herman en rapper Rico van Opgezwolle. En dat leverde veel moois op, dat onder meer te beluisteren is op hun vorig jaar verschenen debuutalbum Brasshopper.
En live staat dat deze band als een huis, wat ze al bewezen met spetterende optredens op het North Sea Jazz Festival maar ook op het Arnhemse Luie Hond Festival.

Is dit alles?